Civilszervezetek

Nyugdíjas Klub

Az 1970-es években alakult meg a zsámboki Nyugdíjas klub, amely csak férfi tagokból állt. A klub szervezésével Szabó István (Nagyszabó Pista bácsi) foglalkozott ebben az időszakban. Az Ő agitálására találkoztak vasárnaponként a férfiak a zsámboki Tsz iroda helyiségében, amit az akkori vezetőség ingyen bocsátott a rendelkezésükre. A találkozások alkalmával beszélgettek, nótázgattak és kártyáztak. Későbbiekben szerveződött a tagokból egy kisebb zenekar, ahol volt harmonikás, hegedűs, bőgős.

Zsámboki Hagyományőrző Népi Együttes Egyesület

A Zsámboki Népi Együttes múltja a Gyöngyösbokréta-mozgalomig vezethető vissza, amelyhez 1935-ben csatlakozott Csincsura Sándor helyi tanító vezetése alatt. Első bokrétás fellépésük 1935. augusztus 19. és 20-án volt Budapesten a Szent István napi ünnepség keretén belül. 1936-ban ismét részt vettek ezen az ünnepségsorozaton. Jelentősebb bokrétás fellépésük volt 1937-ben két alkalommal. Az egyik 1937.

Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete

A Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete 2004. év decemberében kezdte meg hivatalos működését a Pest megyei Bíróság bejegyzését követően, majd 2005. év januárjában tagfelvételt nyertünk a Magyar Sakkszövetségbe. Már két évvel korábban, tájékozódó jelleggel, néhány Galga-völgyi település általános iskolájában (Tura, Galgahévíz, Hévízgyörk, Aszód) - a sakkot népszerűsítő foglalkozások keretein belül - igyekeztünk megnyerni fiatal növendékeinket az évezredes játék rendszeres gyakorlásának.

A-50 Postagalam sport Egyesület

1975-ben helyi galambászok úgy gondolták, hogy galambász egyesületet alapítanak. Még abban az évben 12 fővel megalakult az egyesület. A Magyar Postagalamb Sport Szövetség A-50 kódszámmal látta el az egyesületet és a hatvani székhelyű Észak I. versenykerületbe sorolta be. Az 1976-os versenyeken már részt vettek a zsámboki galambászok szerény eredményeket elérve. Néhány év elteltével versenyzőink már a kerület élmezőnyéhez tartoztak, ahol közel 500 versenyző mérte össze galambász tudását.

Oldalak