Szabadidő és Egészségpark

Nyomtatóbarát változatLevélben küldésPDF változat
Az ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY a MOL-lal együttműködve 2 fordulós pályázatot hirdetett közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára.
A pályázaton, Magyarországon bejegyzett civil szervezetek vehettek részt, iskolákkal illetve iskolai csoportokkal együttműködve az ország egész területéről.
A "Zsámboki Általános Iskolás Gyermekekért Alapítvány" nyújtotta be a pályázatát a MOL és az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet programjára: új szabadidő-egészségpark kialakításához fák és cserjék ültetésére, biciklitároló és asztalok, padok készítésére.
Az elnyert sikeres pályázati összeg (600.000.- Ft), valamint az Önkormányzat támogatásával megvalósulhatott a Szabadidő-Egészségpark kialakítása a Művelődési Ház mögött található zöld övezetben. Ezenkívül a park kialakítása, a terülten elhelyezett tárgyak (pl. padok, szemetes kukák stb) és a növények ültetése jelentős társadalmi összefogással jött létre. Köszönjük mindenkinek a fáradozását a felajánlott társadalmi munkáját, valamint egyéb támogatását.
Az elkészült Szabadidő-Egészségpark átadó ünnepségére 2009. augusztus 7-én délután került sor. A programban a köszöntők és a pályázat ismertetése után szerepelt egy közös séta, ahol az érdeklődők megnézhették a „8 állomásból” álló kialakított ajánlott útvonalat. A nyársalók környékén pedig ünnepélyes dokumentum átadással megtörtént a park területén a fák örökbefogadása. Örökbefogadóink: a Zsámboki Kacó Napköziotthonos Óvoda óvodásai, a Bajza Lenke Általános iskolás gyerekek nevében a „Zsámboki Általános Iskolás Gyermekekért Alapítvány”, a Nyugdíjas Klub tagok, és Csirmaz Laura.
Nagyon örülünk ennek a szép parknak ajánljuk mindenkinek kikapcsolódásra. Egyben kérjük a lakosságot a kialakított eszközök és terület rendeltetésnek megfelelő használatára, megóvására!