Lecsót a keceléből hagyományőrző fesztivál tervezett programja 2017

Nyomtatóbarát változatLevélben küldésPDF változat

2017. augusztus 5-6-án kerül megrendezésre immáron 15. alkalommal Zsámbok Község Önkormányzata szervezésében a „Lecsót a keceléből”hagyományőrző fesztivál, melyre nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket!
A szombati nap programja 9 órától Csavlek András Munkácsy díjas festőművész kiállításával az V. Lecsófesztiváli Nyílt Országos Sakk versennyel és a galambröptetéssel indul.
A József Attila Közösségi Színtér udvarán 10 óra 30- kezdődik a lecsófőző verseny, a Zsámboki nevezetűek találkozója valamint a GKRT egyesület szakmai programja az iskola tornatermében.
Szóka Júlia nóta és operett műsora a lecsófőzés ideje alatt valamint a templomban a Brass In The Five fúvós együttes hallható.
Hagyományőrző és néptánc együttesek is bemutatkoznak 14 órától.
A Zsámboki Kacó Napköziotthonos óvoda,  Zsámboki Asszonykórus, Felszeg gyöngye  -Kalotaszentkirály táncegyüttes, a Zsámboki gyöngyösbokrétások, Kinizsi táncegyüttes Tapolcáról. A bemutatók a zsámboki lakodalmassal végződnek.
Az est folyamán a Zsámboki Teátrum előadásában Goldoni: Mirandolina c. előadása, Triál biciklis bemutató és Tűzzsonglőrök show műsora látható.

Vasárnap reggel 8 óra 30-tól a Glamour Mazsorett csoport ébreszti a település lakóit.
11 órától  Sztárfőzőcske –lecsófőzés a „Barátokkal” és a Zsámbokról elszármazottak találkozója szerveződik. Az ebédhez nóta szól Lakatos Dóri előadásában. Fellépnek a helyi mazsorett, zumba, hip-hop csoportok táncosai. A „Legszebb konyhakertek verseny „ eredményhirdetése a délután folyamán kezdődik.
„Vili bácsi” bordalai, paródiái a gyermekeknek mesedélután és 16 órától „Slágervarázs” címen retro műsor látható. A Francia Traina Patin táncegyüttes báli műsora és a „Barátok” – „Engem nem lehet elfelejteni „ című zenés gálaműsora után Közönségtalálkozó –talkshow kezdődik a sztárokkal:
Domokos László, Szőke Zoltán, Várkonyi András, Varga Izabella, Lakatos Dóra, Czető Zsanett, Józsa Tamara, Kristóf Dániel és R. Kárpáti Péter lesznek a vasárnap egész napján vendégeink.
20 órától a Bikini együttes koncertje és 21 óra 45  Tüzijáték zárja a fesztiváli programot.

A fesztivál helyszínei a Lapu Istvánné Tájház, Római Katolikus templom, Bajza Lenke Általános iskola és tornaterem, József Attila Közösségi Színtér környezete, Nagydiófa utcai népi lakóház.
A két nap folyamán elektromos autó közlekedik a településen a 13 állomásból álló „Mondák, dalok útján”, népi és történelmi játékok bemutatója, vadászkiállítás, paprika és galamb kiállítás,  kecele-kacó kiállítás, hagyományőrző és kézművesek mesterek utcája, kemencében sült kenyérlángos, helyi termelők termékei, a Vigántpetendi Pálinkaház különlegességei várják a látogatókat.  Megtekinthető a Szent László utcai biokert is.