Hírek

Elérhetőségek

Befejeződött Zsámbokon az orvosi rendelő fejlesztése

Zsámbok Község Önkormányzata támogatást nyert a 
Magyar Falu Program
keretében meghirdetett, „Orvosi rendelők fejlesztése - 2020 című, MFP-HOR/2020" kódszámú pályázaton. A projekt keretében 23.194.242Ft vissza nem térítendő támogatásból Zsámbok – Orvosi rendelő fejlesztése valósult meg.
 
A projekt során a háziorvosi rendelő teljes belső felújítása során akadálymentes mosdó került kialakításra, a meglévő férfi mosdó is megújult. Az előtér, váróhelyiségek, vérvételi helyiség, orvosi vizsgáló burkolása, a teljes épület központi fűtés kialakítása, burkolat alatti fűtésszigetelése, a belső nyílászárók cseréje, szigetelése, a külső akadálymentes rámpa megépítése és az épület teljes festésére került sor. 
A projekt költsége a tervezési dokumentációt, műszaki ellenőr kiadásait is tartalmazza.
 
A rendelőbe Önkormányzati forrásból új bútorok  kerültek elhelyezésre.

A megvalósulás az esztétika mellett elsősorban a fenntarthatóságot, illetve az esélyegyenlőségre való törekvést szolgálja.
Az akadálymentesítés által a mozgáskorlátozottak érdekei kerültek előtérbe, a fűtéskorszerűsítés pedig az önkormányzat gazdálkodásában kiadáscsökkentést jelent. Az épület színvonalasabbá, korszerűbbé vált, mellyel a beruházás a település lakosságára nézve pozitív hatást jelent.

Holló Ilona
polgármester

Magyar falu program - Zsámbok orvosi rendelő fejlesztése