Hírek

Elérhetőségek

Látnivalók, túraútvonalak, kerékpárutak

Lecsót a keceléből fesztivál meghívó

2014.

Lecsót a keceléből fesztivál

2017. augusztus 5-6-án (szombat-vasárnap) kerül megrendezésre a Lecsót a keceléből fesztivál.

1848-as emlékmű

A szoborkertet a Bajza Lenke Általános Iskola és a Kacó Napközi Otthonos Óvoda veszi körül. A község központjában áll a Szoborkert.

Biogazdaság

László utcában egy valódi ökogazdaságot látogathatunk meg. A farmon zöldségeket és szántóföldi növényeket termesztenek, állatokat tartanak és lóvontatású munkákat is végeznek.

Fóliás növénytermesztés

A zsámbokiak egyik legfontosabb megélhetési forrása a paprika. A hatalmas fóliasátrakban paprikák ezreit termesztik az itt élők, s adják el helyi és más piacokon.

Galambtenyésztés

A zsámboki Postagalambsport Egyesület tenyésztéssel és versenyeztetéssel foglalkozik, célja, hogy minél kitartóbb és gyorsabb egyedeket neveljen.

Mondák, dalok útja

Mondák dalok útja

Szabadidő és Egészségpark

Az ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY a MOL-lal együttműködve 2 fordulós pályázatot hirdetett közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára.

Szent Erzsébet park

A faluközpontban található a Szent Erzsébet Park, a Lapu Istvánné Tájházzal és a Szent Erzsébet tiszteletére felszentelt Római Katolikus Templommal szemben.

Szent Erzsébet Római katolikus templom

1740-ben a templomnak 3 oltára volt. Később ezt a templomot elbontották. A jelenlegi templom alapkövét 1752. június 18-án tették le. 1754-ig épült barokk stílusú, egy hajós, egy tornyos templom.