Hírek

Elérhetőségek

Elkészült a Zsámboki Mini Bölcsőde

Zsámbok Község Önkormányzata a PM_BOLCSODAFEJLESZTES_2018számon, „Önkormányzati tulajdonú bölcsödei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” tárgyú pályázaton nyert el támogatást.

A megítélt vissza nem térítendő támogatás összege bruttó:57 495 000Ft, melyhez az Önkormányzat további 11 000 000 Ft saját forrást is biztosított. A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A beruházás folyamán a Zsámboki Mezőgazdasági Termelő és Értékesítő Szövetkezet 2 000 000 Ft támogatással segítette a kivitelezés létrejöttét.

A fejlesztés részeként az Önkormányzat Zsámbok községben (Szent Erzsébet tér 5. sz. telken) új építésű mini bölcsőde épületének kialakítását valósította meg, ahol egy csoportszobában 8 gyermek ellátására van lehetőség. A beruházás során megújuló energiaforrások alkalmazására,csoportszoba, öltöző, udvar, terasz, játszóudvar, parkoló-férőhely, és akadálymentesítés, előtér, kerékpár-és babakocsi tároló kialakítására, bútorok és egyéb berendezési tárgyak, információs és kommunikációs technológiai eszközök beszerzésére került sor.

A kivitelező: General Architect Kft 2020. január hónapban kezdte meg a munkát, amelynek átadása 2021. február hónapban fejeződött be. A bútorok, fejlesztőeszközök a Hor Zrt-től kerültek megvásárlásra. A kiviteli terveket Nagy László építész készítette.

Az intézményi dolgozók alkalmazása: -1 kisgyermekgondozó és 2 dajka - 2021. március 10-től megtörtént. A Mini bölcsőde vezetője: az óvoda intézményvezetője. A Zsámboki Mini Bölcsőde 2021. május 3.-án közös játékkal várja az intézménybe beiratott gyermekeket.

A megvalósult projektnek köszönhetően 2021. május 4.-től 8 kisgyermek bölcsődei ellátását, napközbeni gondozását- nevelését látja el az intézmény. Településünkön a szolgáltatások minőségi bővítése a kisgyermekeket nevelő szülők munkába történő visszajutását is elősegíti.

Szeretettel köszönöm a pályázat döntéshozóinak és Czerván György országgyűlési képviselő úrnak támogatását, a képviselő-testület együttműködését, a projekt létrejöttében közreműködők munkáját és anyagi támogatását. Köszönöm Nagyné dr Szabó Judit jegyző asszony segítségét.

Holló Ilona

polgármester

kormábypénzügyminisztréiumPest megyeZsámbok címer

Bölcsöde épületBölcsöde zöld udvarBölcsöde csoportszoba