Hírek

Elérhetőségek

Épületenergetikai felújítások Zsámbok Község intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

LogóProjekt megnevezése:

Épületenergetikai felújítások Zsámbok Község intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

 

Projekt azonosító száma:

KEHOP-5.2.9-16-2016-00153

 

Kedvezményezett:

Zsámbok Község Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

181 260 800 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Kohéziós Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2018. március 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2018. november 30.

 

 

 

Projekt bemutatása

Zsámbok Község önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 181 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Polgármesteri Hivatal, a Kacó Napközi Otthonos Óvoda és Konyha, az Orvosi rendelő, A József Attila Közösségi Színtér és Könyvtár, a Fogorvosi rendelő és Védőnői Szolgálat és a Tornaterem épülete kerül korszerűsítésre. A 181,3 millió forintos beruházásnak köszönhetően Zsámbok Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a kivitelezéssel június végére végeznek a szakemberek, így már év közepétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a Község.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg. Továbbá, a pályázattal érintett intézményekben napelemes rendszer kerül kiépítésre.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Zsámbok Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a vagyonkezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épületek energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.