Hírek

Elérhetőségek

Felhívás a lakossághoz!

Felhívás a lakossághoz!

A koronavírus (COVID-19) járvány miatt az orvos-beteg találkozások és az emberek ok nélküli találkozásainak számát jelentősen csökkenteni kell.
A lakosság egészére,különös tekintettel a 60 éven felüliekre legnagyobb védelmet az önkéntes karantén jelenti!
A fertőzésnek jelenleg nincs specifikus gyógyszere, védőoltása még nem áll rendelkezésre, a lélegeztettek kilátásai bizonytalanok.

Csak az menjen el otthonról, akinek halaszthatatlan dolga van (munka, bevásárlás, gyógyszertár),maszkban,gumikesztyűben. (Házilag elkészített maszk is maszk)

Az orvosi rendelő várójában max. 1 beteg tartózkodhat egyszerre,gyermek esetében egy fő kísérő megengedett. Gyógyszereiket kérhetik rendelési időben a rendelő telefonszámán, vagy a kérelmet (pontos gyógyszerlistát, névvel lakcímmel ellátva) a rendelő előtt az erre a célra elhelyezett postaládába lehet bedobni.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az aktuális rendelkezések értelmében a légúti tünetekkel rendelkezők a háziorvost kizárólag telefonon kereshetik és a háziorvossal történő telefonos egyeztetés alapján kerül sor az ellátásukra! A rendelőt ezek a betegek nem kereshetik fel!
Telefonszám: 28/592-007 8:00 – 12:00 óra között
A megbeszélés során a háziorvos dönt arról, hogy a beteg igényel-e személyes vizsgálatot, vagy nem. Arról is dönt, hogy a beteg tünetei alapján E-receptet küld a patikába, vagy mentőegységet rendel ki a beteg lakására.
Időpontkérés egyéb indokból 8:00 és 9:00 óra között a fenti számon.

Az esti rendelés a vészhelyzet alatt szünetel.

A szigorú intézkedések a Központi Ügyeletre is érvényesek, az ellátás feltételi ugyanezek, könnyített eljárás, receptírás ott sem elérhetőek.

A járvány megfékezése,saját és családtagjaik élete védelme érdekében kérem, hogy ezeket a kéréseimet tartsák tiszteletben!

A rendelkezések naponta változnak a honlap frissítéseit és az országos híreket kísérjék figyelemmel!

Dr. Erdélyi Tibor
háziorvos