Hírek

Elérhetőségek

Helyi termékek Zsámbokról

Tisztelt Zsámbok község lakói!

Zsámbok község régóta ismert zöldségtermesztéséről, a szorgalmas gazdák kiváló termékeiről.

Ebben az időszakban a koronavírus járvány lassítása érdekében szükséges, hogy településünk lakói minél többen otthonukban maradjanak.  Szükséges, hogy egészséges terméket fogyasszanak és olyan termékekhez is hozzájussanak, amelyet helyben élők állítanak elő.

Több olyan  zsámboki termelőről hallunk, akik elviszik zöldségüket, palántáikat, gyümölcsüket, bio és egyéb termékeiket a távolabbi piacokra, elviszik településünk jó hírét is. A helyi termékek vásárlására megnövekedett az igény, ezt  olvashatjuk az egyéni hirdetésekben, on-line felületeken.

„ A piac házhoz megy”, alakulnak bevásárló közösségek, lehet telefonon és on-line módon termékeket rendelni egyre több helyen. Miért ne menne a mi falunkban is „házhoz” a piac? Örömmel adunk teret annak a kezdeményezésnek, mellyel nem csak a vásárló juthat hozzá a friss áruhoz, hanem lehetőséget nyújt az értékesítők számára is. Lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik nem csak a kertjük termékeit kínálják, hanem kétkezi munkájukkal előállított saját termékeiket népszerűsítik.

Ismerjék meg a helyi termékeket, vásároljanak a helyi termelőktől!

Ezzel a felhívással várjuk azon termelők jelentkezését, akik adataikat és az értékesíteni kínált termék megnevezését feltüntetve felvételüket szeretnék kérni helyi nyilvántartásunkba, és a mellékelt nyomtatványt kitöltve elküldik részünkre.

Önkormányzati honlapunkon a termelők és termék előállítók elérhetőségét folyamatosan közzétesszük. Abban az esetben, ha a kérelem nem felel meg az előírt feltételeknek, a nyilvántartásba vételre nem kerül sor.  Erről a kérelmezőt értesítjük.

Szeretnénk, ha ez a házhoz menő piac a termelőktől történő vásárlás a jövőben is megmaradna, elindulhatna egy hagyomány, amely a település lakóinak egészségét szolgálja, a termelők boldogulását is segítheti, és Zsámbok község értékeit növeli.

Éljenek bátran ezzel a lehetőséggel!

Holló Ilona

polgármester

(Nyilvántartás megtekinthető a kezdőlapon található bannerre - a térkép alatt - kattintva.)

Regisztrációs adatlap kitölthető:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHnysmzD36HgViFvwVihfQ1RquU-y1Nv_PclEl18GyAbqF9w/viewform?usp=pp_url