Hírek

Elérhetőségek

Idősek Klubja Aszód

 Aszódon 1974-től működik idősek klubja a Petőfi utcában. 1989-ben megnyitottuk lakossági kezdeményezésre a Falujárók úti Idősek Klubját ahol a  lakótelep időseinek is lehetősége nyílt a társas kapcsolatokra kellemes időtöltésre. 2012ben egy Középuniós pályázat révén pedig a meglévő klubok megújulhattak és Hévízgyörkön egy újépítésű klubbot is felavathattunk.

A klubok szolgáltatásai:

  • Az intézmény háromszori étkezést biztosít, amit jövedelemtől függően kedvezményes áron vehetnek igénybe.
  • Mosásra és tisztálkodásra lehetőséget nyújtunk, mozgáskorlátozott klubtagjaink részére is.
  • Segítséget nyújtunk az ügyeik intézésében mind a gondozónők mind a családsegítő szolgálat által, ha szükséges Jogi tanácsadásra is lehetőség van.
  • Fontosnak tartjuk a lelki gondozást a problémáik megbeszélését, az állapotuk elfogadását. A pszichológus is segítséget nyújt, ha szükségét érzi a klubtag.
  • Rendszeresen szervezünk szűrővizsgálatokat, influenza elleni védőoltást megkaphatják nálunk is. Rendszeres vérnyomás és vércukorméréssel, valamint egészségnevelő előadásokkal segítjük az egészségük megtartását, betegségük karbantartását, állapotuk romlásának megelőzését.
  • A legfontosabb, hogy jó kedéllyel teljenek a napjaik. Minden ünnepet, névnapot, születésnapot megünneplünk, sokszor hallgatunk zenét, éneklünk közösen. Kártyázásra, tévézésre, társasjátékozásra, kézműves foglalkozásra is van lehetőség. 
  • Igyekszünk a városi rendezvényeken is tevékenyen részt venni, nyugdíjasainkat a közös programokba bevonni.
  • Aki nehezen mozog, annak lehetősége van a térítésmentes szállítás igénylésére. Rendelkezünk egy 9 személyes busszal, ami kapaszkodókkal és külön lépcsővel van ellátva így a felszállás is könnyebbé válik.
  • Az elfoglalt, dolgozó családtagok, biztonságban tudhatják az idős szülőt, hozzátartozót. Nem kell attól tartaniuk, hogy otthon elesik, rosszul lesz, hiszen nálunk a napközbeni felügyeletük biztosítva van.

Szeretettel várjuk jelentkezését az idősek klubjába, ahol közösségben, örömteli módon tudják eltölteni szabadidejüket.

Ha felkeltette érdeklődését ez a pár soros bemutató, jöjjön el, tekintse meg a mindennapjainkat, beszélgessen a klubtagokkal, gondozónőkkel, vezetővel személyesen.

                                                                                                                Varga Jánosné

                                                                                                            intézményvezető