Hírek

Elérhetőségek

Kutyák ivartalanítási lehetősége Zsámbokon!

A kistelepülések önkormányzatai a Magyar Falu Program keretében a lakosság részére kutyák állatorvos általi ivartalanítása igényelhetnek támogatást. A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására.

Településünk is részt kíván venni a programban, ezért a pályázat benyújtását tervezzük. Ehhez előzetesen fel kell mérnünk a lakossági igényeket.

A jelentkezők az alábbi feltételekkel ivartalaníthatják ingyenesen a tulajdonukban lévő ebet, ebeket:

  • az ivartalanítást Dr.Dobos László 2194 Tura, Thököly út 35 állatorvos végzi el

  • az állattartónak kell gondoskodni a kutya átszállításáról Zsámbokról Turára, az állatorvosi rendelőbe

  • a műtétet követően az állatorvos az eb felébresztéséig működik közre, a további gondozást a gazdának kell elvégezni, így az orvosi rendelőből a hazaszállítást is

  • a programban csak veszettség elleni védőoltással, így chippel ellátott ebek vehetnek részt,

  • azok a kutyák, akik nem rendelkeznek védőoltással, illetve chippel csak akkor vehetnek részt a programban, ha saját költségükön vállalják az ivartalanítással egyidejűleg a hiányosságok pótlását, azonban velük szemben elsőbbséget élveznek a védőoltással rendelkező ebek a programban való részvétel során

  • a jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a pályázathoz benyújtandó formanyomtatványt aláírják

A program elvégzésére 12 hónap áll rendelkezésre

Az önkormányzat az ingyenes ivartalanítást csak nyertes pályázat esetén biztosítja. A pályázati igényről a Miniszterelnökséget vezető miniszter dönt, egyebek mellett a település adóerejének figyelembe vételével.

Az önkormányzatok csak meghatározott mértékű támogatást igényelhetnek a pályázat során ezért az akcióban részt vevő állatok mennyisége is korlátozott. A programra jelentkezni lehet:

  • az erre a célra kialakított weboldalon keresztül http://ivartalanitas.zsambok.hu

  • e-mailben: hivatal@zsambok.hu Ez esetben szükséges megadni az alábbi adatokat: tulajdonos neve, címe, telefonszáma, kutya fajtája, ivara (szuka vagy kan), az eb súlya (kb-ban megadva), mikrochip sorszáma (oltási igazolvány tartalmazza, 15 karakterből álló számsor)

  • Írásban a Polgármesteri Hivataltól igényelt formanyomtatványon. Nyomtatvány igényelhető telefonon: 06-28-462-107 vagy 06-28-462-762 számokon, illetve személyesen.

Túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend, az önkormányzat nyilvántartása szerinti szociális, illetve vagyoni helyzet alapján biztosítjuk a programban való részvétel lehetőségét.

A jelentkezési határidő: 2021. június 11.