Hírek

Elérhetőségek

Merre tovább vízgazdálkodás? Paradigmaváltás: a vizek gyors elvezetése helyett vízvisszatartás – a tájban

"Soha sincs jó idő, mindig esik(vagy nem esik) az eső".  A víz mindig is alapvető fontosságú volt, de a tavaly nyári tapasztalatok után nyilvánvaló, hogy nem mindig számíthatunk arra,hogy az eső a megfelelő időben érkezik. Aggódik az egyre szélsőségesebb időjárás miatt?  Észlelt már problémákat a termesztésben? Mit lehet tenni a kiszámíthatóbb vízellátás vagy a talaj víztartalmának megtartása érdekében?

A Zsámboki Biogazda Kör -  Zsámbok Község  Önkormányzatával közösen lakossági fórumot szervez, hogy a helyi lakosok közösen megvitathassák: Mit lehet tenni a vízellátásunkért? A fórumra 2023. január 23-án, hétfőn 17.00 órai kezdettel kerül sor. Helyszín: Zsámboki Művelődési Ház, József Attila u. 4.

Meghívtuk Balogh Péter gazdálkodó geográfust, aki előadással nyitja meg a rendezvényt "Víz-táj-ember" címmel. Balogh Péter 40 hektáron gazdálkodik Jász-Nagykun Szolnok megyében, és több mint 20 éve foglalkozik geográfusi minőségében a vízgazdálkodás témájával, az ELTE Természettudományi Karán rendszeres előadóként, illetve a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület tagjaként tart előadásokat a témában. Az előadás után lehet kérdezni az előadótól, és elkezdhetjük a közös gondolkodást Zsámbok hosszú távú vízgazdálkodási stratégiájáról.

A rendezvényen való részvétel díjmentes.

Az esemény FB linkje:

https://www.facebook.com/events/694506115484893?ref=newsfeed

Szeretettel várjuk a résztvevőket!