Hírek

Elérhetőségek

Nyugdíjas Klub

Az 1970-es években alakult meg a zsámboki Nyugdíjas klub, amely csak férfi tagokból állt. A klub szervezésével Szabó István (Nagyszabó Pista bácsi) foglalkozott ebben az időszakban. Az Ő agitálására találkoztak vasárnaponként a férfiak a zsámboki Tsz iroda helyiségében, amit az akkori vezetőség ingyen bocsátott a rendelkezésükre. A találkozások alkalmával beszélgettek, nótázgattak és kártyáztak. Későbbiekben szerveződött a tagokból egy kisebb zenekar, ahol volt harmonikás, hegedűs, bőgős. A zenekarnak a „Mezítlábas” nevet adták. Egy idő után azonban csak harmonikával kísérték a klub tagokból alakult énekkart. Sajnos sokan eltávoztak közülük. Később az asszonyok is csatlakoztak a klub élethez, jártak az összejövetelekre, így már vegyes kórust alkottak. Az elmúlt esztendőkben a klub vezetői voltak: Szabó István, Lapu István , Szabó Józsefné, Kókai Mihály, Magyar Mihály.
A mai Nyugdíjas klubot, melynek többsége női tagokból áll: 2006 óta Mezeiné Nagy Piroska fogja össze. A Lapu Istvánné Tájházban az önkormányzat által biztosított helyiségben találkoznak szerdán és vasárnaponként.
Éves programjuk összeállításánál figyelembe veszik a tagok érdeklődési körét, így különböző témájú előadások kerülnek megrendezésre pl. az egészségügyről, a települést érintő kérdésekről. Megemlékeznek költőkről, írókról. Minden hónapban megünnepelik a tagok névnapját, születésnapját. Kirándulásokat szerveznek az ország különböző tájaira. Bag, Tápiószecső, Dunakeszi, Szolnok, Kisnémedi, Berekfürdő, településeken több alkalommal vendégszerepeltek.
Résztvesznek a kistérségi, megyei nyugdíjasok kulturális rendezvényein, ahol énekkaruk rendszeresen fellépő. Szerepelnek tánc és versmondással is. A települési ünnepségeket, kiállításokat is látogatják. 2011-ben regionális találkozót szerveztek Valkó, Vácszentlászló és Dány nyugdíjas klubjai részére. A Lecsót a Keceléből Hagyományőrző fesztiválon a Lapu Istvánné Tájház „házigazdái”, a helyi népművészet bemutatói. Szakértelemmel mutatják be a látogatóknak, fiataloknak, iskolásoknak a régi népi mesterségek fortélyait: szőnyegszövés, népviselet készítés, hímzés, csigatészta készítést.
Szeretettel várnak minden érdeklődőt, nyugdíjast, aki szabadidejét kellemes kikapcsolódással szeretné eltölteni.