Hírek

Elérhetőségek

SPORT ÉS KÖZÖSSÉGI PARK

Önkormányzatunk 2014-ben megvásárolta a volt presszó területét, valamint 2017-ben a közvetlen környezetében lévő 5000 m2 nagyságú telkeket a Sport és Közösségi Park kialakításához.

Célunk az volt, hogy többfunkciós, közösségi élményt erősítő és különleges sportolási lehetőségeket kínáló teret alakítsunk ki.

Olyan tereket, amelyek korosztálytól függetlenül a lehető legszélesebb körben használhatóak a településen élők számára. A park létrehozásának gondolatát két vezérfonal irányítja:

A fő szándék olyan különleges sportolási lehetőségek megteremtése, melyek az egészséges testmozgás egyéni megvalósíthatósága mellett alkalmat adnak a játékos formában megélt közösségi sportolásra is. Kiemelten fontos szempont, hogy a lakosság minél szélesebb körben megtalálja a korosztályának megfelelő és kedvelt tevékenységet.

Másodlagos, de fontos cél volt az is, hogy a projekt megvalósulásával olyan a későbbiekben továbbfejleszthető közösségi tér szülessen, amely a mindennapi használat mellett teret biztosít ünnepi alkalmakhoz kapcsolódó programok szervezéséhez.  

A komplex park kialakítása érdekében 2018-ban elkészültek a tervek, majd  a tavasz folyamán a presszó helyén lévő nagy mennyiségű hulladékot és építőanyagot elszállíttattuk.

A projektet 4 ütemben tervezzük megvalósítani.

  1. Multifunkciós sportpálya  ( A kivitelezés kezdete: 2019. július.)
  2. Minigolf pálya– Mini KRESZ pálya, Fitnesz park .. (A kivitelezés kezdete 2019. július.)
  3. Parkoló  (30 férőhely)
  4. Népviseleti ház – Büfé - Terasz- Termék árusító üzletek…

A munka a közművek elhelyezésével kezdődik (víz, gáz, áram, szennyvíz)

Köszönjük a 4 telek tulajdonosainak, hogy támogatták elképzelésünket és értékesítették a Sport és Közösségi Park létrehozása érdekében területüket.

 

Holló Ilona

polgármester