Hírek

Elérhetőségek

Zsámbok Község Önkormányzata út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása - 2021 című alprogramban támogatást nyert

Sajtóközlemény

Zsámbok Község Önkormányzata 2021. év folyamán a Magyar Falu Program keretében az MFP-UHK/2021 Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása - 2021 című alprogramban támogatást nyert.

A tervezett fejlesztés a település két önkormányzati tulajdonban álló útszakaszát érinti. Az egyik az 1142/1 helyrajzi számú út Szent László út - szennyvíz átemelő közötti szakasza. Jelenleg zúzottkő ágyazaton mart aszfalt burkolattal rendelkezik. A projekt keretében 165 m hosszúságban, 6,0 m széles szilárd útburkolat kerül kialakításra.

A fejlesztendő másik útszakasz a 726/2 helyrajzi számú út, mely jelenleg is szilárd burkolattal rendelkezik. A meglévő burkolat bontása után homokos kavics talajjavító réteg szükséges.

A 726/2 helyrajzi számú út a település központjában található. Közvetlen környezetében helyezkedik el a Bajza Lenke Általános Iskola, a sportpálya, a sport és közösségi park.

Emellett kb száz m-es közelségben találhatóak az önkormányzat intézményei, fogorvosi rendelő védőnői szolgálat, mini bölcsőde. A meglévő aszfalt burkolat töredezett, kátyús, veszélyezteti a biztonságos közlekedést. A 1142/1 helyrajzi számú út fejlesztéssel érintett szakasza a sportpálya, a település erdői és a csatorna beruházásban kiépített átemelő megközelítésére szolgál. Az út 2 szakaszon mezőgazdasági gépek és a személyi forgalom közlekedésére is lehetőséget nyújt

 

A projektre az elnyert 100% mértékű támogatási előleg:

39 992 872 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.szeptember 30.

 

Holló Ilona
polgármester

Magyar Falu program

 

Csatolmány(ok):